תחומי התמחות

תחומי התמחות

תביעות נגד עיריות בגין נזקי גוף 


עוברי אורח רבים נפגעים וסובלים מנזקי גוף בדרגת חומרה כזו או אחרת, כתוצאה ממפגעים שבתחום אחריותה של רשות מקומית או רשות ציבורית. החוק קובע כי על רשות ציבורית, לרבות עירייה, מוטלת החובה "לדאוג לתיקונו, ניקויו, הזלפתו, תאורתו וניקוזו של רחוב שאינו רכוש הפרט, וכן למנוע ולהסיר מכשולים והסגת-גבול בו".

אחריות העירייה אף לנקוט אמצעי-זהירות נאותים נגד תאונות בשעת בנייתם או תיקונם של רחובות או תעלות. על כן, אדם אשר סבל נפילה ברחוב, כתוצאה מהימצאותו של מכשול כלשהו המצוי על המדרכה או על הכביש, ובכל מקום ציבורי אחר, זכאי אף הוא לקבל פיצוי כספי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, ישירות מבעל המקום או הרשות הציבורית אשר בתחום שיפוטה אירעה תאונת הנפילה, או באמצעות חברת הביטוח המבטחת אותה ובשלה נגרם המפגע שהביא לתאונת הנפילה. מפגעים אלה יכולים להיות למעשה כל מכשול שבדרך, ובכלל זאת: כל מכשול שמונח על הדרך. לדוגמה – נפילה ברחוב עקב בור,  ריצוף בולט, שבר במדרכה, משטח לא רציף אחר שגורם מעידה ו/או חבלה, תלוי בגודל המפגע.

 ולכן במידה ונפגעת כתוצאה ממכשול שבתחום אחריותה של רשות ציבורית מומלץ לבחון הגשת תביעה לבית המשפט לקבלת פיצוי הולם בגין הנזק.

תביעות למוסד לביטוח לאומי


משרדנו מתמחה  בסוגי התביעות המוגשות לביטוח הלאומי: תביעות בגין תאונות עבודה, תביעות בגין נכות כללית, ייצוג בוועדות הרפואיות ועוד. 
לתביעות בביטוח הלאומי מומלץ להתכונן מראש וזאת לצורך ביסוס התביעה עוד מרגע הגשתה לביטוח הלאומי. 
עוד מראשית הגשת התביעה, כדאי ואף מומלץ להיות מלווה ע"י עורך דין בקיא שיסייע לכם לממש את זכויותיכם. 
לוועדה רפואית בביטוח הלאומי כדאי להגיע עם מסמכים רפואיים נדרשים, יש מקרים שבהם מומלץ  להגיש חוות דעת רפואית נוסף  לליווי של עו"ד המכיר את החוקים. לעורכי הדין במשרדנו ידע רחב בחקיקה ובפסיקה הקשורה בביטוח הלאומי.


תביעות פוליסות אובדן כושר עבודה


ישנן פוליסות ביטוח לפיהן יינתן גם פיצוי בגין אובדן כושר עבודה, זמני או קבוע, כתוצאה מן הפגיעה בתאונה. סעיף זה בפוליסה משתנה, וכמעט בכל אחת מן הפוליסות קיימת הגדרה שונה למושג "אובדן כושר עבודה". אי לכך, חשוב מאד בעת רכישת פוליסת ביטוח שכזו, לברר היטב מהי הגדרת המושג "אובדן כושר עבודה" בפוליסה, על איזו תקופה של אובדן כושר עבודה יש כיסוי ביטוחי בפוליסה וכו'. 

רצוי לבחון היטב כיצד מוגדר המבוטח בפוליסה לצרכי הסעיף של אובדן כושר עבודה, שכן ישנו קשר ישיר בין מקצועו של המבוטח ובין הגדרת הסעיף. ככל שמקצועו של המבוטח מוגדר בצורה רחבה יותר, כך ישנו סיכוי קטן יותר שיוכר ככזה שאיבד את כושר עבודתו. לכן, מומלץ לעמוד על כך שבפוליסת הביטוח יוגדר מקצועו של המבוטח בצורה המדויקת והמצומצמת ביותר. כך, כאשר חס וחלילה ייפגע בתאונה ולא יוכל לשוב לעסוק במקצועו, לא תוכל חברת הביטוח לטעון שבעצם מאחר והוא יכול לשוב ולעבוד במקצוע דומה, המבוטח לא איבד את כושר עבודתו ולפיכך אינו זכאי לקבלת הפיצוי המפורט בפוליסת הביטוח.

תביעות פוליסות ביטוח סיעודי


אנשים רבים משלמים כסף רב עבור ביטוחים סיעודיים במשך שנים לחברת הביטוח הפרטית או לקופת החולים. למרבה הצער, ישנם מקרים רבים בהם לאחר שנים בהם מבוטחים שילמו עבור ביטוח סעודי אשר יעמוד להם בעת הצורך, מוצאים עצמם  ברגע האמת מול שוקת שבורה ומבלי שיוכלו להיעזר בביטוח אותו רכשו מבעוד מועד ועליו שילמו במיטב כספם. 
במידה ובקשתכם לתשלום תגמולי ביטוח סיעודי נדחתה, הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו. אנו נערוך ברור של הנושא, נפנה אתכם למומחה רפואי מתאים ונדאג לדרוש ולקבל עבורכם את כל מה שמגיע לכם.


תביעות נזקי גוף בגין תאונות דרכים


נוסע, נהג, או הולך רגל, שנפגע בתאונות דרכים, זכאי לפיצויים עבור נזקי גופו ונפשו, על פי חוק מיוחד, הקרוי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975, שנהוג לכנותו בקצרה "חוק הפלת"ד".
ההגדרה של "תאונת דרכים" בנסיעה ברכב "מכני" הינה רחבה וכוללת מכוניות פרטיות, מסחריות, מיניבוסים, אוטובוסים, מוניות, משאיות, אופנועים, קטנועים וכיוצא באלה כלי רכב, הנעים בכוח מכני על פני הקרקע וייעודם העיקרי לשמש לתחבורה יבשתית "כולל כניסה לרכב וירידה ממנו".
תאונת דרכים בנהיגה עם רישיון רכב שכבר לא בתוקף עדיין מחייבת את חברת הביטוח לשלם פיצויים, בעבר חברות הבטוח ניסו להימנע מתשלום תגמולי ביטוח במצבים אלו, אלא שבית המשפט קבע בסדרה של פסקי דין כי רק במחדל הקשור לתוקף רישיון נהיגה להבדיל מרשיון רכב. תהא חברת הביטוח פטורה מתשלום .
תאונת דרכים כתאונת עבודה:
אדם שנפגע בתאונת דרכים במהלך העבודה או בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, כנפגע בתאונת עבודה והנפגע זכאי לכל הזכויות העומדות לרשות נפגע עבודה, ויכול למצות את זכויותיו לפי חוק הביטוח הלאומי.
לתביעה זו למוסד לביטוח לאומי ישנה תקופת התיישנות מיום הפגיעה ולכן יש לפנות למוסד לביטוח הלאומי בהקדם
ולא יאוחר מ12 חודשים מיום קרות התאונה.

תביעות פוליסות ביטוח תלמידים


כל אחת מהרשויות המקומיות,השונות ברחבי הארץ, מחויבות לבטח את תלמידיה בבתי הספר במסגרת חינוכית שחלה עליה חוק חינוך חובה. הפוליסה מכסה את התלמיד 24 שעות ביממה, הן בבית הספר והן מחוץ לשעות בית הספר. 

במקרה של תאונה ובעקבותיה פציעה המצריכה טיפול רפואי, על חברת הביטוח חלה החובה לפצות את התלמיד בגין הנזק שנגרם לו. במקרים רבים התלמידים מפסידים ימי לימוד רבים בעת ההחלמה בבית החולים או בבית, הפציעות מצריכות לעתים ניתוחים והיערכות מיוחדת של התלמיד ובני ביתו. ההורים מפסידים ימי עבודה רבים והתלמיד מפסיד ימי לימודים רבים.
על התלמיד לשמור את כל התיעוד הרפואי ולהציגו בפני עורך דינו, אשר ישמש אותו בתביעת הנזק בגין התאונה.

תביעות בנזקי רכוש לרכב/דירה


משרדנו מטפל מטעם מספר חברות ביטוח במאות תביעות המוגשות כנגד החברה או מבוטחיה, לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לרכוש מבוטחי החברה או לצדדים שלישיים.

תחום תביעות נזקי הרכוש כולל בתוכו כל נזק שנגרם לרכוש כלשהוא כגון רכב, דירה וכו'. נזקים לרכוש יכולים לבוא אף לידי ביטוי בפגיעה בנכס כגון ירידת ערך, אבדן רווחים, פגיעה במוניטין וכו'.

משרדנו מטפל גם בתביעות של אנשים פרטיים המבקשים לתבוע חברות ביטוח או צדדים שלישיים האחראים לנזקי הלקוח. במשרדנו אצור ידע מקצועי רב ויתרון יחסי לא מבוטל העומד לרשות לקוחות אלו, וזאת נוכח העובדה שבמהלך השנים ייצגנו ועודנו מייצגים במאות תיקים ותביעות מצד החברות הנתבעות ולפיכך אנו מכירים היטב את שני העולמות על יתרונותיהם וחולשותיהם.

תאונות עבודה


בתאונות המוגדרות כ"תאונות עבודה", מגיע לנפגע גמלה מהמוסד לבטוח לאומי.. 
סוגי גמלאות: מענק כספי חד-פעמי, גמלאות לתקופות קצובות בגין נכות זמנית, גמלאות לכל החיים בגין נכות צמיתה (20% ומעלה)..
כאשר מדובר בפגיעות קשות, עשוי הנפגע להיות זכאי לקצבאות נכות כללית, ניידות, שירותים מיוחדים ועוד, במידה והוא עומד בתנאים אשר נקבעו לכך בחוק.
הליך הטיפול בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי כולל הגשת התביעה לקביעת דרגת נכות, הכנת חוות-דעת רפואיות בתחומי הפגיעה השונים, ייצוג בוועדות הרפואיות בנוכחות עורך-דין מהמשרד, בחינת החלטות הוועדה באמצעות מומחים רפואיים, הגשת ערעורים לוועדה הרפואית לעררים (במידת הצורך), והגשת ערעורים אל בית-הדין לעבודה.
למשרדנו ניסיון בייצוג נפגעים בפני הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי.

תביעות פוליסת "תאונות אישיות"


חברות הביטוח מציעות לקהל לקוחותיהן את האפשרות לרכוש פוליסת ביטוח פרטית "פוליסת תאונות אישיות" המכסה מקרים של נכות ו/או אובדן כושר עבודה כתוצאה ממקרה של תאונה. זוהי פוליסת ביטוח פרטית אשר כל אחד יכול לרכוש בהתאם לצרכיו ונתוניו האישיים. אי לכך, אין המדובר בפוליסה זהה לכל אחד ואחד מן המבוטחים, אלא בפוליסת ביטוח ספציפית אשר מורכבת באופן ספציפי עבור הלקוח, בהתאם לנתוניו האישיים השונים כגון גילו, גובה השתכרותו, מקצועו, מצבו הבריאותי וכו'. מכאן "תאונות אישיות" - הפוליסה היא אישית. 
כפי שניתן להבין מן הכותרת של פוליסת הביטוח ("פוליסת ביטוח תאונות אישיות"), הכיסוי יינתן אך ורק לנזקי גוף שנגרמו למבוטח כתוצאה מ"תאונה". בפוליסת הביטוח עצמה מוגדר מראש איזה מקרה יחשב כתאונה לצרכי הביטוח ואיזה מקרה לא יחשב כתאונה.
בפוליסות ביטוח תאונות אישיות, נקבע באופן ברור מהו הפיצוי שישולם על ידי חברת הביטוח במקרה של מות הנפגע. סכום זה נקבע על ידי המבוטח עצמו בעת רכישת הפוליסה. ככל שהסכום הנ"ל גבוה יותר, כך תיקבע פרמיה גדולה יותר לתשלום ולכן כל מבוטח עושה את החשבון בהתאם לצרכיו ויכולתו הכלכלית בעת רכישת פוליסת הביטוח. 
תביעות על פי פוליסות ביטוח תאונות אישיות, מתיישנות בחלוף תקופה של 3 שנים מיום קרות הנזק ולא לאחר 7 שנים כפי שרבים חושבים. המשמעות היא שעל הנפגע להגיש לבית המשפט את התביעה לקבלת הפיצויים המגיעים לו על פי תנאי הפוליסה, בתוך 3 שנים לכל היותר מיום קרות הנזק (יום התאונה ברוב המקרים). אחרת, אם יחול איחור כלשהו (אפילו של יום אחד) בהגשת התביעה לבית המשפט, תתיישן התביעה והנפגע (או יורשיו במקרה של מוות) לא יוכלו לתבוע את הכספים המגיעים להם מחברת הביטוח. רבים המקרים בהם מחוסר ידיעה של תקופת ההתיישנות הקצרה הקבועה בחוק לתביעות שכאלה, נפגעים רבים מאבדים את זכותם לקבלת פיצויים בהתאם לתנאי פוליסת ביטוח תאונות אישיות, ועל כן יש להיות ערים לנושא זה במהלך הטיפול בקבלת הפיצויים. 
Share by: